Стокгольмський арбітраж постановив, що Україна не має платити Росії за газ для ОРДЛО

 

Держхолдинг “Нафтогаз України” не буде платити за природний газ, який російський газовий монополіст “Газпром” з 2015 року постачає на тимчасово окуповані території Донбасу.
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”, посилаючись на рішення Стокгольмського арбітражу, яке компанія отримала 22 грудня.

“Стокгольмський арбітраж вказав, що “Нафтогаз” не повинен платити за обсяги газу, які були поставлені на тимчасово окуповані території Луганської і Донецької областей… Майбутні поставки на зазначені території не торкнуться “Нафтогаз” до припинення окупації територій на сході України. У будь-якому випадку такі поставки не будуть зараховані в щорічні контрактні обсяги”, – йдеться в повідомленні.

Раніше, 20 грудня, головний комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко повідомив, що “Газпром” вимагає від української компанії 1,3 мільярда доларів за газ, поставлений на тимчасово окуповані території.

Читайте також:
“Нафтогаз” домігся зниження ціни російського газу в Стокгольмському арбітражі “заднім числом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна