Морпіхів США в Норвегії попередили про наближення війни

 

Командувач Корпусу морської піхоти США генерал Роберт Неллер попередив підлеглих про наближення війни та закликав їх готуватись до цього.

Відповідну заяву Неллер зробив у ході візиту до американських морських піхотинців у районі Тронхейма, в Норвегії, повідомляє Military.com.

Триста морпіхів США із січня 2017 року перебувають у Норвегії на ротаційній основі на запрошення уряду Норвегії.

Генерал Неллер наголосив, що морські піхотинці мають бути готовими до війни повсякчасно, та заявив: у майбутньому на них чекає значний бій.

При цьому він вказав на Росію й тихоокеанський регіон як зони майбутнього конфлікту.

“Сподіваюсь, що я неправий, але наближається війна… Ви вже берете участь у бою, перебуваючи тут – в інформаційному бою, політичному”, – сказав Неллер.

Military.com зазначає, що морським піхотинцям США у Норвегії раніше заборонили використовувати слово “Росія” у спілкуванні зі ЗМІ.

Водночас сержант-майор Морської піхоти США Рональд Грін, який також відвідав військовослужбовців США у Норвегії, нагадав, що за ними пильно стежать.

“Пам’ятайте, чому ви тут. Вони стежать. Так само, як ви стежите за ними, вони стежать за вами. Зараз тут 300 морпіхів; ми можемо збільшити кількість від 300 до 3000 за день”, – зазначив командир, якого цитує “Голос Америки”.

Як відомо, Росія неодноразово заперечувала проти присутності морських піхотинців США в Норвегії, з якою РФ має спільний кордон в Арктиці.

Читайте також:
НАТО закінчило перекидання війська на східний фланг

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна