Меркель і Макрон видали заяву щодо війни на Донбасі

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію повернути її представників до складу Спільного центру з контролю і координації та заявили про необхідність термінового обміну полоненими.
Про це йдеться в заяві двох європейських лідерів, опублікованій на сайті уряду ФРН в суботу, 23 грудня.

“Меркель і Макрон у спільній заяві також закликали російських офіцерів повернутися в Спільний центр по контролю і координації (СЦКК), який грає дуже важливу роль в підтримці спостерігачів ОБСЄ і угод про припинення вогню”, – сказано в повідомленні.

Сторони також зазначили, що “немає альтернативи виключно мирному врегулюванню конфлікту [на Донбасі]”.

При цьому вони підтвердили необхідність повного здійснення Мінських угод.

“Канцлер Німеччини і президент Франції вітали домовленість Тристоронньої контактної групи щодо обміну до 380 полонених з обох сторін лінії зіткнення. Ця домовленість повинна бути терміново реалізована, вона стане важливою віхою в реалізації Мінських угод”, – йдеться в заяві.

Меркель і Макрон також наголосили на необхідності прискорити реалізацію політичних заходів угод між Україною і ОРДЛО, включаючи амністію, особливий статус, місцеві вибори і внесення змін до Конституції.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні Ангела Меркель говорила по телефону на тему Донбасу з президентом України Петром Порошенком, а перед тим – із главою РФ Володимиром Путіним.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна