Шпигуна РФ з Кабміну арештували на два місяці

 

Шевченківський райсуд Києва обрав Станіславу Єжову – перекладачеві прем’єр-міністра Гройсмана, обвинуваченому у шпигунстві на Росію – запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Про таке рішення судді Віталія Циткіча 22 грудня пресі розповів адвокат Єжова Володимир Шпирук.

За його словами, досудове слідство триватиме до 17 лютого, будуть вивчатися матеріали, які були вилучені у Єжова під час обшуків.

Як уточнила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, рішення про арешт строком на 60 днів ухвалено без альтернативи у вигляді внесення застави, адже ст. 111 Кримінального кодексу (“державна зрада“) не передбачає такий варіант.

Адвокат каже, що його підзахисний провину не визнає.

На суді він на питання журналістів не відповідав.

Як відомо, 20 грудня Служба безпеки України затримала на робочому місці працівника секретаріату Кабміну Станслава Єжова, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду. Він був заступником керівника протоколу прем’єр-міністра і працював в уряді ще за Януковича.
Повідомляється, що СБУ кілька місяців “вела” його за згодою прем’єра Гройсмана для документування контактів з російськими спецслужбами.
За даними СБУ, затриманий інформував спецслужби Росії про зарубіжні поїздки і переговори прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте також:
СБУ затримала перекладача Гройсмана за шпигунство на Росію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна