Кабмін іще на рік продовжив заборону на ввезення в Україну російських товарів

 

Кабінет Міністрів продовжив заборону на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів до 31 грудня 2018 року.

Відповідна постанова, текст якої мають “Українські Новини“, була ухвалена на засіданні уряду сьогодні, 20 грудня.

Зокрема, Кабмін вніс зміни до своєї постанови від 30 грудня 2015 року №1147 “Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії”, згідно з якими її дію продовжено до 31 грудня 2018 року (включно).

Відповідне рішення було ухвалено “з метою забезпечення національної безпеки України у відповідь на запровадження Росією відповідних торговельних заборон і обмежень щодо України”.

При цьому до затвердженого раніше переліку включено додатково такі позиції, як поліетилен з часткою 0,94 або більше, а також полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами, сульфат амонію, суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами.

Раніше в перелік російських товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, потрапили: м’ясо великої рогатої худоби, птиці та свинина (свіже, охолоджене або заморожене), м’ясо та їстівні субпродукти, солоні або в розсолі, риба і ракоподібні, молочні продукти, плавлені сири, кава, чай, харчові суміші, кондитерські та хлібобулочні вироби, картопля, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, соуси, смакові добавки та приправи, пиво, спирт, горілка, корми для кішок і собак, сигарети з фільтром, засоби для миття шкіри, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, родентициди, обладнання для залізниць та трамвайних колій, дизель-електричні локомотиви.

Читайте також:

СБУ блокувала постачання до Росії товарів подвійного та військового призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна