У парламенті Албанії опозиція теж застосовує димові шашки. ФОТО

 

В Албанії відбулися сутички поліції з прихильниками опозиції, які намагалися прорватися в парламент, щоб зірвати голосування про призначення тимчасового генерального прокурора.

Як повідомляє The Associated Press, близько 3 тисяч демонстрантів, тримаючи прапори ЄС і США та вигукуючи антиурядові гасла, зібралися біля будівлі Народних зборів, щоб засудити обрання тимчасового генерального прокурора. На їх думку, таке рішення є неконституційним.

Спецпризначенці відтіснили протестувальників після того, як вони прорвали перший кордон безпеки за межами парламенту.

Демонстранти кидали димові шашки у бік співробітників поліції. Місцеві ЗМІ повідомляють, що кількох людей було поранено.

У цей час депутати від опозиції влаштували сутички і також запалювали кольорові димові шашки в сесійній залі Народних зборів, однак голосування відбулося.

Керівній Соціалістичній партії вдалося отримати 69 голосів, щоб призначити Арту Марку на посаду виконуючого обв’язки головного прокурора.
Двоє депутатів проголосували проти, ще двоє утрималися, в той час як опозиція бойкотувала голосування.

Церемонія присяги Марку, як і саме голосування, проходила в задимленому приміщенні.

Опозиція в Албанії, яка складається з правоцентристської Демократичної партії і лівоцентристського “Соціалістичного руху за інтеграцію”, заявляє, що парламент не вправі обирати тимчасового генерального прокурора, і слід чекати створення спеціальної комісії для цього.

У керівній Соціалістичній партії заявляють, що комісія буде створена протягом декількох тижнів, однак такий важливий інститут, як генеральна прокуратура, не може залишатися взагалі без керівника, передає “Європравда”.

Нагадаємо, димову шашку у Верховній Раді України запалили після голосування 6 жовня за закон про самоврядування в ОРДЛО.

Читайте також:
Україна й Албанія взаємно скасували візові вимоги

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна