Пожежа на Черкащині: загинули четверо дітей, яких мати замкнула в хаті. ОНОВЛЕНО

 

У неділю, 17 грудня, в селі Драбівці Золотоніського району на Черкащині через пожежу в будинку загинули четверо дітей.

Як повідомляє про вечірню подію прес-служба ДСНС, на місці пожежі виявлені тіла 4 загиблих дітей у віці від 1 до 8 років.

“…О 20:29 до служби порятунку “101” із села Драбівці Золотоніського району надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку на вул. Набережній. Сусіди, які першими побачили вогонь, що охопив покрівлю будинку, негайно викликали вогнеборців.
На ліквідацію пожежі прибули рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцева пожежна команда із села Скориківка. Спільними зусиллями вогнеборців о 21:20 пожежу вдалося локалізувати, а о 22:07 — ліквідувати. Через сильне задимлення будинку бійці ДСНС змушені були працювати в апаратах для захисту органів дихання…
Під час проведення розвідки в одній із кімнат будинку було виявлено тіла загиблих чотирьох дітей: 2009, 2013, 2014, 2016 років народження.
За попередніми даними, ймовірною причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей”, – ідеться у зведенні ДержНС.

У той же час перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що мати замкнула дітей в будинку і пішла до друзів.

“Вчора ввечері в одному з сіл Черкаської сталася страшна трагедія. Під час гасіння пожежі в приватному домоволодінні виявлено обгорілі тіла чотирьох дітей, 2009-2014 років народження. Мати, 1989 р.н., закрила дітей у хаті, а сама пішла відпочивати до друзів.
Неймовірно болить за нещасних дітей, які були не потрібні при житті ні матері, ні батьку”, – написав він.

“Наразі з горе-матір’ю працюють слідчі, але це дітей, на жаль, не поверне.
На моє переконання, з такими неблагополучними родинами повинні активно працювати соціальні служби. Якщо би заздалегідь була надана профілактична допомога, дитячих смертей стало би менше”, – додав Аброськін.

Читайте також:
Пожежа в містечку переселенців у Кам’янському: загинула дитина

Страшна пожежа в одеському дитячому таборі:
президент і мер називали його зразковим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна