Бойовики обстріляли з “Граду” Новолуганське, є жертви. ОНОВЛЕНО

 

Надвечір 18 грудня бойовики “ДНР” обстріляли смт Новолуганське в Донецькій області, в районі Світлодарської дуги, з реактивної системи залпового вогню.

Про це повідомив голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.

“Дух “русского міра” щойно відчули на собі мешканці селища Новолуганське: близько 17-ї години на житловий сектор впало щонайменше 15 снарядів «граду». Російські наймити поцілили у житлові будинки та дитячий садок”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

“Як доповідає мені голова Бахмутської ВЦА Володимир Бохонов, палають приватні будинки на вулиці Мічуріна, у дитячому садку вибиті шибки та пошкоджено майданчик”, – додав він.

Прес-центр штабу АТО деталізував інформацію: “…Близько 17:00 російсько-окупаційні війська з населеного пункту Горлівка здійснили варварський, цинічний обстріл з реактивних систем залпового вогню по населеному пункту Новолуганське, що на Луганському напрямку району АТО.

На жаль, є жертви серед цивільного населення та руйнування житлових будівель у Новолуганську. Кількість жертв та масштаби руйнувань встановлюються.

Вживаються негайні заходи з евакуації місцевих мешканців та локалізації пожеж, що виникли в результаті підступних терористичних обстрілів противником”.

Штаб АТО заявив про близько 30 снарядів, випущених по центру Новолуганського бойовиками.

ОНОВЛЕНО. Як уточнив Павло Жебрівський згодом, загалом пошкоджено 22 будинки, п’ять горіли, поранено шість осіб (одна жінка перебуває у важкому стані – отримала поранення в око).

У соцмережах винуватцем обстрілів називають реадн “Корса” – реактивно-артилерійський дивізіон “ДНР”, очолюваний колишньою співробітницею МВС України Ольгою Качурою “Корсою”.

Нагадаємо, смт Новолуганське рік тому перебувало в “сірій зоні”, його перед Новим роком зайняли українські війська.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна