Прокуратура назвала імена розшукуваних кримських депутатів, які перейшли на бік Росії

 

Станом на грудень 2017 року оголошені в розшук 75 колишніх депутатів Верховної Ради АР Крим, які перейшли на бік російських окупантів.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Автономної республіки Крим (базується в Києві) у відповідь на інформаційний запит видання “Крим. Реалії“.

Прокуратура АРК уточнила імена 56 колишніх депутатів, щодо яких обвинувальні акти скеровано до суду (серед них екс-голова ВР АРК Цеков, так звана “сенаторка” Ковітіді, Шувайников, Кличніков, Фікс, Георгіаді, Бахарєв, Безазієв, Запорожець та інші).

При цьому відомство не назвало ще 19 кримських екс-депутатів “у зв’язку з проведенням щодо них досудового розслідування”.

Також у листі зазначено, що в розшук оголошено 298 колишніх прокурорів з Криму, щодо яких ведеться досудове розслідування.

Як відомо, на території АР Крим і міста Севастополя 16 березня 2014 року – через три тижні після їх окупації російськими військами – відбувся “референдум” про статус півострова, за результатами якого Росія анексувала цю територію. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США, ні більшість країн-членів ООН не визнали результати голосування на “референдумі”.
Після анексії переважна частина кримських чиновників та силовиків перейша на службу до країни-агресора.

Читайте також:
СБУ шукає двох севастопольських депутатів за державну зраду 2014 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна