Доба АТО: понад 30 обстрілів, четверо поранених

 

Минулої доби, 16грудня, російсько-терористичні війська 31 раз обстріляли позиції Збройних сил України (зокрема 20 разів – після 18:00). У відповідь українські військовослужбовці 22 рази придушували вогневу активність окупантів зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.
У результаті ворожих обстрілів четверо українських військовослужбовців зазнали поранень. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку ворог впродовж доби неодноразово вів вогонь зі 120- та 82-мм мінометів і різного піхотного озброєння по наших оборонних укріпленнях довкола Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Кримського і Трьохізбенки. Поблизу цих населених пунктів розірвалося понад 110 мін різних калібрів. Біля Травневого і Новолуганського, у другій половині дня, бойовики також порушували перемир’я із гранатометів і кулеметів.

На Донецькому напрямку противник протягом доби активно обстрілював із забороненого Мінськими угодами арсеналу озброєння підступи до Гнутового. Зокрема, окупанти вели вогонь із мінометів різних калібрів, а увечері – стріляли з танка.
В районі Авдіївки і Верхньоторецького теж було неспокійно. Тут загарбники, окрім мінометів, періодично застосовували проти українських оборонців й піхотне озброєння.
На інших ділянках нашої оборони бойовики з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали підступи до Кам’янки, Старогнатівки і Гранітного.

Читайте також:
Обстріл Травневого: бойовики зривають ремонтні роботи і провокують селян щодо ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна