Справа про сепаратизм: суд у Харкові арештував прибічника Медведчука Лесика

 

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід екс-депутату Харківської міськради, голові територіального ради руху “Український вибір – Право народу” Андрію Лесику у вигляді утримання під вартою до 6 лютого 2018 року без права внесення застави.

Як повідомив “Медіапорт“, таке рішення суд виніс у п’ятницю, 15 грудня.

Того дня прокуратура Харківської області підтвердила затримання Лесика.

“Оскільки підозрюваний переховувався від слідства і не з’являвся на виклики ні слідчого, ні суду, його оголосили в розшук. 15 грудня підозрюваного затримали на території однієї з сусідніх областей”, – сказано в повідомленні прес-служби відомства.

Прибічнику Віктор Медведчука оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади.

За попередніми даними попереднього розслідування СБУ, будучи депутатом міськради, Андрій Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв’язки, щоб не давати пересуватися по місту військовим і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній владі.

Раніше в п’ятницю помічник Лесика Геннадій Соколов повідомив, що Андрія Лесика затримали співробітники СБУ в Луганській області.

Як інформувала “Новинарня“, 17 травня 2016 року Андрія Лесика позбавили мандата депутата Харківської міськради. Таке рішення ухвалила партія “Відродження”, яку в Харкові очолює мер Геннадій Кернес.
Перед тим 9 травня Лесик начепив георгіївську стрічку, чим спровокував конфлікт на Меморіалі Слави в Харкові.

Читайте також:
У Харкові соратника Медведчука винесли з міськради за руки й за ноги. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна