СБУ зі стріляниною взяла в зоні АТО наркоділків, яких “кришувала” поліція

 

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали в районі АТО учасників організованого наркоугруповання, до складу якого входили також працівники Нацполіції.

“Правоохоронці встановили, що наркобізнес організували місцеві кримінальні авторитети під «кришуванням» працівників поліції. Наркоділки реалізовували наркотичні та психотропні речовини мешканцям кількох районів Донеччини”, – інформує прес-центр СБУ 16 грудня.

При обшуках за місцями роботи та проживання фігурантів справи співробітники СБ України вилучили понад тисячу таблеток синтетичних наркотиків та майже 2 кг марихуани, 5 тисяч доларів, нелегальну зброю, набої та боєприпаси до неї, банківські картки, на які надходили гроші за реалізовані наркотики.

Під час затримання один із зловмисників, керівник підрозділу поліції, стріляв з мисливської рушниці в оперативників спецслужби.

У рамках кримінальних проваджень, відкритих за ст. 307 (“незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів…”) та ст. 345 (“погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”) Кримінального кодексу України.

Чотирьох учасників угруповання затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всім затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину. Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
У зоні АТО затримали начальника райвідділу поліції Полтавщини,
викритого на хабарі, – СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна