Дощовий паводок на Закарпатті: підтоплено понад 800 дворів

 

Внаслідок інтенсивних дощів, що йдуть на Закарпатті вже тиждень, вода в річках різко піднялася, область накрила паводкова хвиля.

Як передає “Новинарня“, про це 16 грудня повідомила прес-служба голови Закарпаської ОДА Геннадія Москаля.

“На території області залишаються підтопленими 1987 га сільгоспугідь, 803 дворогосподарств, 49 підвальних приміщень та 6 ділянок автомобільних доріг протяжністю 1 270 м у п’яти районах області”, – ідеться у зведенні ДСНС України станом на 17:30.

Сталося часткове руйнування двох мостових переправ у селах Крушниця Іршавського району та Котельниця – Воловецького району.

“Силами ДСНС проведено тимчасову евакуацію 146 мешканців села Вільхівка Іршавського району. Проводиться укріплення дамб та нарощування штучного обвалування, відкачування води. Для проведення протипаводкових та відновлювальних робіт залучено 532 чоловік та 57 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС — 124 чоловік особового складу та 30 одиниць техніки”, – зазначає Держслужба.

“У Тячівському районі на початку села Вонігово річка Теребля прорвала близько 150 метрів дамби й вилилася на територію села.
Зараз частина русла Тереблі загальною довжиною 3 км проходить по низинній частині села, а потім повертається назад у старе русло. Підтоплені городи та господарські будівлі, а також 22 житлові будинки Вонігова. Вода зайшла в підвали, погреби іноді в цокольні поверхи будинків, що збудовані в низовині, де колись проходило русло Тереблі”, – повідомляє також Геннадій Москаль.

Максимальні значення рівнів води прогнозуються 17 грудня в середніх та нижніх течіях річок Боржава, Латориця, Стара. Залишається загроза зсувів.

“За прогнозами Гідрометеорологічного центру, катастрофічного паводку на території області не прогнозується. На даний час у верхів’ях річок розвиток паводку призупинився”, – сказано в повідомленні ДСНС.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна