Україна вперше закупила американський скраплений газ

 

“ЕРУ Трейдинг” (Energy Resources of Ukraine), українська дочірня компанія корпорації ERU (США), за допомогою польського партнера організувала закупівлі природного газу для польського СПГ-терміналу і його транспортування по трубопроводу через польсько-український інтерконектор.

“ЕРУ” придбала газ на кордоні і розмістила в сховище в Україні, повідомляє “Ліга-бізнесінформ”.

28 листопада “ЕРУ Трейдинг” взяла участь у тендері на поставку газу держкомпанії “Укртрансгаз” і стала єдиним її приватним постачальником.

“Із квітня цього року, корпорація “ЕРУ” є власником поліса страхування від політичних ризиків від державного агентства США, Overseas Private Investment Corporation (OPIC). 20-річний контракт з OPIC забезпечує “ЕРУ” захист під час транспортування, зберігання та продажу газу в Україні. Поєднання можливості відвантаження спотового обсягу скрапленого природного газу і покриття полісом страхування OPIC дозволило “ЕРУ” виграти один з десяти лотів на поставку “Укртрансгазу” 135 млн. кубометрів газу протягом наступних семи місяців.
“ЕРУ” стала єдиним приватним постачальником, всі інші лоти отримала НАК Нафтогаз України”, – сказано в повідомленні.

“Вартість лота “ЕРУ” була найнижчою серед всіх десяти, що дозволило знизити витрати «Укртрансгазу» та українських споживачів”, – повідомили в прес-службі української компанії.

Як заявив Дейл Перрі, президент корпорації “ЕРУ”, “ми пишаємося спільною роботою з нашим стратегічним польським партнером над першою, історичною відправкою СПГ в Україну і постачанням газу, яке ми будемо здійснювати “Укртрансгазу” в зимові місяці”.

Раніше американці доставили свій скраплений газ в Польщу на СПГ-термінал в Свіноуйсьце.

Читайте також:
Польща хоче стати хабом для поставок в Україну газу зі США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна