Турчинов у НАТО: Путін може почати широкомасштабні бойові дії проти України в будь-який момент

 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг і секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов взяли участь в засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів країн-членів Альянсу.

Секретар РНБОУ у своєму виступі 14 грудня назвав “реваншистську політику Російської Федерації, спрямовану на відновлення свого регіонального і почасти глобального домінування, головним чинником, що визначає дестабілізацію безпекової ситуації на Сході Європи і на континенті загалом”, інформує прес-служба Радбезу.
У цьому контексті Турчинов акцентував на агресії Росії щодо України, зазначивши, що Росія методично перетворює Крим на потужну військову базу, а за час кровопролитної війни на Донбасі загинуло вже понад 10300 осіб з обох боків, з них понад 2500 цивільних та понад 200 дітей.

“Мирні міста України перетворені росіянами на полігон для випробування

Секретар РНБО України наголосив, що “на Донбасі діють не повстанські формування, а російські збройні формування та окупаційна адміністрація РФ”.

За його словами, Російська Федерація розгорнула на окупованій території Донецької і Луганської областей потужне військове угруповання, яке є складовою 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил РФ.

“Росія створює потужну військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною і може розпочати широкомасштабні бойові дії проти нашої держави за наказом з Кремля у будь-який момент. Причому рішення Путіна не залежатиме від дій України. Навпаки, набагато більш важливим чинником для започаткування зовнішньополітичних та військових авантюр РФ є розвиток внутрішньополітичної ситуації у Росії”, – сказав Олександр Турчинов, додавши, що зростає загроза і для держав-членів НАТО.

Секретар РНБО України подякував союзникам за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зазначивши, що вкрай важливим є зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України та недопущення зняття санкцій з РФ до повного відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Читайте також:
Турчинов розповів, як у фіналі “Заходу-2017” Росія відпрацювала ядерну атаку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна