“Суд ЛНР” відправив чоловіка на 12 років за ґрати, бо співав українську пісню

Так званий “суд” бойовиків “ЛНР” ув’язнив на 12 років чоловіка, якого затримали через спів україномовної пісні.
Громадянина звинуватили у “зраді Луганської народної республіки”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті Управління верховного комісара з прав людини в Україні за 16 серпня – 15 листопада.

Вирок датований жовтнем.

“31 жовтня 2017 року «військовий суд» «Луганської народної республіки» після закритого «судового розгляду», що тривав два тижні, «засудив» чоловіка до 12 років позбавлення волі за «державну зраду».
УВКПЛ звертає увагу, що адвокат захисту, який був «призначений» «міністерством державної безпеки», брав участь не в усіх «судових засіданнях» і ніколи не відвідував підзахисного під час його перебування під вартою.
УВКПЛ також звертає увагу, що хоча деталі цього «обвинувачення» та «вироку» невідомі, чоловіка спершу було затримано за те, що він співав українську пісню у місцевому барі”, – сказано в звіті (стор. 25).

Читайте також:
Не зламався під тортурами. Фанат “Зорі” й патріот України
Влад Овчаренко засуджений в “ЛНР” до 17 років тюрми

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна