20 держав ПАРЄ підписали декларацію проти повернення Росії в Асамблею

 

Делегати Парламентської асамблеї Ради Європи від 20 держав-членів РЄ підписали жорстку декларацію, в якій закликали припинити спроби повернути Росію у ПАРЄ.

Про це глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар’єв повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”, додаючи також текст декларації.

“Будь-яка спроба відновити права Росії в Асамблеї без виконання нею резолюцій, прийнятих у відповідь на російську агресію в Україні, похитне інституційний авторитет ПАРЄ. Вона спричинить ефект доміно” – йдеться в декларації “На захист цінностей Ради Європи і її авторитету”.

Делегати 20 країн ПАРЄ наголосили, що політичні і фінансові міркування не можуть підміняти принцип верховенства права.

“Ми закликаємо всіх членів асамблеї зробити все можливе, щоб зупинити цей сценарій, зберегти авторитет ПАРЄ і захистити наші спільні цінності” – йдеться у відозві.

Документ підписали представники Данії, Естонії, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Люксембургу, Мальти, Молдови, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Великої Британії, України та Словаччини.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоб та не вийшла зі складу РЄ.

До ПАРЄ входить загалом 47 держав.

Найбільше депутатів делегують Велика Британія, Італія, Німеччина, Росія, Туреччина, Франція (по 18), Іспанія, Польща, Україна (по 12).

Читайте також:
Генсек Ради Європи Ягланд хоче повернути росіян у ПАРЄ,
бо організація банкрутує, – Ар’єв

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна