Євросоюз подарував Нацполіції України 30 позашляховиків для гірських і “бурштинових” районів

 

Місія Євросоюзу передала Національній поліції України 30 позашляховиків для роботи у важкодоступних регіонах і 240 комп’ютерів.
Церемонія передачі машин пройшла в Києві в четвер, 14 грудня, передає прес-служба НПУ.

“Отримані Нацполіцією автомобілі «Nissan Patrol» призначені для груп реагування патрульної поліції (ГРПП) в західних областях України, зокрема в гірських районах, а також на Поліссі. Використання такого транспорту скоротить час реагування поліції на виклики людей – від моменту отримання такого виклику до прибуття поліцейських”, – сказано в повідомленні.

“Ми співпрацюємо з місією майже три роки, і автомобілі – не головне в цьому співробітництві. Той рівень підготовки спеціалістами місії для наших офіцерів, для структурної реформи міністерства – важко переоцінити”, – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, висловивши вдячність голові консультативної місії ЄС в Україні Кястутісу Ланчінскасу.

Кястутіс Ланчінскас у свою чергу зазначив, що в Україні, яка є великою державою, досить багато важкодоступних місць.
“Ці автомобілі використовуватимуться там, де немає гарних доріг, для того, аби якнайшвидше доїхати до людей і надати допомогу, щоб  встигнути на місце пригоди”, – сказав голова місії.

Він також додав, що разом з автомобілями місія передає 240 комп’ютерів для підрозділів, які здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв розповів, що новий транспорт отримають працівники секторів реагування патрульної поліції.
Також до областей передадуть і 653 одиниці закупленого у 2017 році автотранспорту. Водночас отриману від Місії ЄС комп’ютерну техніку передадуть до новостворених підрозділів детективів.

Водночас на брифінгу в ефірі каналу “112 Україна” Князєв зазначив, що один позашляховик із 30, напевно, залишать у Києві.

Усього на даний час в середньому в одну зміну по країні на службу виходить близько 900 груп реагування патрульної поліції.
За 11 місяців цього року працівники ГРПП здійснили понад 790 тисяч виїздів за повідомленнями на лінію “102”. Ними задокументовано більше 686 тисяч адміністративних правопорушень, з них 36 тисяч – за статтею 130 (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, інформує прес-служба НПУ.

Читайте також:
Поліція України отримала від японців 635 автомобілів Mitsubishi,
за які явно переплатили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна