У Росії пробують заперечити слова посла США про те, що Крим – це Україна

 

У Росії викликала резонанс заява нового посла США в РФ Джона Гантсмана про те, що, відповідно до норм міжнародного права, Крим – це Україна.

Відеоролик із відповідним твердженням опубліковано на сторінці посольства у “Твіттері”. Джон Гантсман відповідає одне з найчастіших запитань росіян: “Кому належить Крим?”

“Не треба питати американського посла, щоб отримати ясну відповідь на це питання. Відповісти вам може будь-яка людина, знайома з міжнародним правом. Крим – це Україна!” – заявляє Гантсман.

Дипломат також підкреслив, що для нормалізації і поліпшення російсько-американських відносин є абсолютно необхідним відновлення територіальної цілісності України.

Послу США надалі буде складно працювати в РФ – так перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони Франц Клінцевич прокоментував заяву американського дипломата.

“Думаю, що після подібних умисних заяв Джону Хантсману буде нелегко працювати в Росії. До його відома хочу також повідомити, що є речі важливіші за поліпшення російсько-американських відносин. Тим більше, що США, в свою чергу, нічого для цього не роблять”, – написав Клінцевич у “Фейсбуці”.

Російський сенатор Олексій Пушков заявив у “Твіттері”: “Не послу США визначати, чий Крим: США ні до Криму, ні до тих, хто там живе, не мають відношення. Вони про Єрусалим уже сказали – краще б промовчали”.

“Колишні колеги Хантсмана в Атлантичній раді запевняли мене: він серйозно налаштований на поліпшення відносин з Росією. Не думаю, що він обрав правильний шлях”, – додав Пушков.

Екс-прокурор окупованого Криму, колабораціоністка Наталія Поклонська, незаконно обрана в Держдуму РФ, заявила РБК, що Гантсман “просто не встиг ознайомитися з географією Росії й України”.

“Для нього, може, це буде новина, але Крим – це Росія. Якщо хоче вивчити географію, нехай подивиться чудові картинки 18 березня 2014 року: люди радіють із російськими прапорами”, – сказала Поклонська.

“Раджу не лише міжнародне право читати, а й не перекручувати його на свою користь, а об’єктивно підходити до питання, а також враховувати інші міжнародні документи, договори та ознайомитися з географією та історією тієї країни, про яку він хоче так гучно заявляти”, – додала Поклонська.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні стало відомо, що ФСБ не побачила порушень у словах Ксенії Собчак про український статус Криму відповідно до міжнародного права.

Читайте також:
Новий посол США в Росії працюватиме на відновлення довіри
й розв’язання кризи в Україні

Наступний “жорсткий” посол США в РФ має бізнес в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна