Кличко переконує, що найбільший прапор потрібен, та обіцяє розписати витрачені 47 мільйонів

 

Київська міськдержадміністрація надасть усі розрахунки щодо встановлення флагштока для найбільшого в Україні державного прапора вартістю 47,5 млн. грн.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко, інформує прес-служба КМДА.

За його словами, великі кошти, які будуть виділені на установку, повністю виправдані.

“Щоб встановити металеву конструкцію висотою 75 метрів і вагою 85 тонн – це й інженерно технічні роботи, і облаштування прилеглої території, й інші роботи. Фахівці від КМДА, які над цим працюють, нададуть всі розрахунки і технічне обґрунтування”, – сказав міський голова.

При цьому Віталій Кличко закликав усі фракції КМР якнайшвидше “сформувати свою позицію щодо встановлення найбільшого символу нашої держави”, щоб не зупиняти роботи.

Як повідомляла “Новинарня“, щогла заввишки 75 метрів, за планом, має бути споруджена до Дня прапора, 23 серпня 2018 року, на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України в Другій світовій війні”. Саме полотнище стяга матиме розміри 12,5 м х 19 метрів.
За словами Віталія Кличка, це буде “головний прапор України”.
“За державний прапор і нашу державу захисники України віддають своє життя сьогодні на Сході країни, тому не треба спеклювати, потрібен нам головний прапор чи ні”, – сказав він.

У системі публічних закупівель ProZorro триває тендер на проведення відповідних робіт очікуваною вартістю 47 млн. 506 тис. 493 грн.

Водночас користувачі соцмереж та представники громадськості критикують ініціативу Кличка за надмірну й невиправдану дорожнечу, зазначаючи, що такі великі кошти варто було б витратити на потрібніші справи.

Читайте також:
Проти рекордного прапора в Києві: це прикмета країн третього світу, – Казанський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна