Доба АТО: 30 обстрілів, важка артилерія на Луганщині, один загиблий

 

За минулу добу, 13 грудня, на Сході зафіксовано 30 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ, зокрема 11 обстрілів- після 18:00. У вечірній час інтенсивність обстрілів дещо знизилася, зазначає прес-центр штабу АТО.
У більш ніж половині випадків сили АТО придушували вогневу активність агресора.

“На жаль, унаслідок ворожих обстрілів загинув один український захисник, ще одного було поранено”, – повідомив речник прес-центру штабу операції.

На Луганському напрямку ще посеред ночі бойовики зі 120- та 82-мм мінометів вели вогонь по наших оборонних укріпленнях довкола Попасної, Кряківки, Новоолександрівки і Луганського. На деяких ділянках лінії зіткнення ворожі обстріли тривали близько двох годин. На світанку в районі Попасної та Луганського противник продовжив мінометні провокації. У цей же період часу загарбники здійснили обстріл з артилерійських систем 152-го калібру підступів до Врубівки, випустивши загалом близько десяти снарядів.
На інших ділянках нашої оборони до 18:00 окупанти з гранатометів та стрілецької зброї порушували перемир’я біля Золотого, Лозового і Кримського.
Із настанням сутінок бойовики з гранатометів обстрілювали оборонців Станиці Луганської та Луганського.

На Донецькому напрямку ворог застосовував заборонені міномети поблизу Водяного і Мар’їнки. Окрім того, на Приазов’ї, неподалік Павлополя і Старогнатівки, противник активно обстрілював наших оборонців із легкого піхотного озброєння.
Увечері градус напруги перемістився до околиць Авдіївки. Тут по позиціях ЗСУ противник неодноразово вів вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і кулеметів. Також деякі ділянки біля цього прифронтового міста обстрілював ворожий снайпер. Окрім того, окупанти з піхотного озброєння вели вогонь по оборонцях Кам’янки, Пісків і шахти “Бутівка”.
На Приазов’ї бойовики турбували зі стрілецької зброї захисників Гранітного.

Читайте також:
ЗСУ зайняли ще одне село в “сірій зоні”, – ЗМІ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна