Польща в Радбезі ООН підтримає миротворців для всього Донбасу

 

Польща як член Ради безпеки ООН підтримає ініціативу щодо введення миротворчої місії на всій території Донбасу.
Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на прес-конференції в Харкові 13 грудня, під час одноденного візиту в Україну.

“Як член Ради безпеки ООН, Польща буде підтримувати такого важливого для нас сусіда, як Україна, частина території якої наразі  охоплена окупацією”, – сказав Дуда.

Він додав, що є прихильником того, аби на Донбасі були присутні “блакитні шоломи за всіма канонами миротворчої місії” і не обмежувалися лише захистом представників ОБСЄ, як пропонує Росія.

“Польща буде однією з держав, які будуть підтримувати ініціативу щодо ведення миротворчої місії на окуповані території Донецької та Луганської областей. Україна може зараховувати на нашу підтримку”, – сказав польський президент.

Анджей Дуда зазначив, що дуже важливо, щоб війна на сході України закінчилася і люди могли повернутися до своїх домівок і  до мирного життя.

Як інформувала “Новинарня“, Порошенко й Дуда в Харкові домовилися про створення комісії на рівні віце-прем’єрів для вирішення історичних конфліктів між двома країнами та про скорочення “чорних списків” на в’їзд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна