На Луганщині ДСНС знешкодила знайдену в лісі рекету “Точка-У”

 

Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій України знешкодили артилерійський снаряд від тактичного ракетного комплексу “Точка-У”, який знайшов лісник біля села Нижньотепле Станично-Луганського району.

Про це 13 грудня повідомила прес-служба ГУ ДСНС в Луганській області.

Зазначається, що напередодні співробітник Станично-Луганського державного лісомисливського господарства вияв у лісовому масиві неподалік від Нижньотеплого “невстановлений предмет, схожий на артилерійський снаряд”.

На місце виклику прибули пожежно-рятувальний черговий караул із піротехнічною групою ДСНС та представники Збройних сил України, які встановили, що виявлений предмет – залишки ракети комплексу “Точка-У”.

Роботи з розмінування ускладнювалися наявністю в залишках ракети вибухової речовини – тротилу в кількості близько 160 кг, зазначили у прес-службі.

Фото: ДСНС

Після трьох годин розмінування залишки ракети “Точка-У” були передані для знешкодження військовим саперам.

Читайте також:
Руйнівний вибух у Донецьку: не “Точка-У” ЗСУ,
а детонація боєкомплекту бойовиків. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна