Корбан повернувся з Ізраїлю в Україну

 

Колишній заступник голови ДніпрОДА, бізнесмен Геннадій Корбан повернувся з Ізраїлю до України.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

“Він повернувся. Мій найкращий друг. Маленький єврей, який завжди прикривав мою здорову російську спину”, – написав мер Дніпра у “Фейсбуці” 13 грудня.

“Я завжди знав, що це станеться. Знав навіть тоді, коли було зовсім нестерпно. Незважаючи на тисячі злих язиків, незважаючи на боягузів, що кинулися врозтіч – будь вірний друзям, принципам і країні.
Тримайся за тих, хто тобі дорогий, та так, що кров виступає з-під нігтів. І в тебе все вийде”, – написав Філатов.

“Він повернувся. Пристібайтеся Тепер політаємо”, – додав мер.

Як відомо, у червні 2016 року екс-лідер партії “УКРОП” Геннадій Корбан поїхав на лікування до Ізраїлю після тривалого перебування під вартою.
Він виїхав із України на підставі дозволу тоді ще судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса від 7 червня 2016 року.

Корбана, близького до екс-голови ДніпрОДА, олігарха Ігоря КОломойського, затримали під час спецоперації у Дніпрі 31 жовтня 2015 року. Спочатку він перебував під домашнім арештом у Дніпрі, а наприкінці року Дніпровський суд Києва помістив його в СІЗО Києва.
Однак після низки скандальних судових засідань у березні 2016 року Корбана знову перевели під домашній арешт у Дніпрі.

Геннадія Корбана обвинувачували у створенні злочинного угруповання, розкраданні майна і викраденні людини.

21 березня 2016 року Корбан уклав у суді Дніпра мирову угоду з колишнім головою Держагентства із земельних ресурсів Сергієм Рудиком, розкаявшись у його викраденні.
При цьому прокуратура зняла з Корбана звинувачення в організації злочинної групи, а “викрадення представника влади” перекваліфікувала на “незаконне позбавлення волі або викрадення людини”.
Сторони “мирової” погодили покарання у вигляді 3 років умовного ув’язнення, проте Корбан отримав 1,5 року позбавлення волі умовно.
За рештою епізодів слідство тривало.

Читайте також:
Корбан називав Шевцова “сепаратистом і ворогом” ще торік влітку.
Куди дивилася влада?

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна