ДТП з шістьма загиблими в Харкові: суд залишив Зайцеву під вартою

 

Київський суд Харкова продовжив міру запобіжного заходу для Олени Зайцевої, підозрюваної у скоєнні ДТП в Харкові з шістьма загиблими. Відтак вона перебуватиме під вартою без права внесення застави до 10 лютого 2018 року.

Таке рішення суд виніс у середу, 13 грудня, передає канал “112”.

Про такий захід просила сторона. Прокуратура стверджувала: є ризики, що Зайцева може переховуватись за межами України та впливати на свідків.

Захист проти такого клопотання не заперечував, сама Зайцева теж.

20-річна водійка визнала свою провину у скоєнні ДТП. Упродовж майже всього судового засідання вона плакала.

Щодо виявлення кодеїну, фенобарбіталу та анальгіну в сечі Зайцевої, адвокат Юлія Козир на суді сказала, що вони могли потрапити в організм лише через вживання лікарського препарату, бо інші алкалоїди опію (папаверин, тебаїн, наркотин, морфін тощо) в сечі Зайцевої не виявлені. За словами захисниці, зайцева вживала “пенталгін”, бо інші засоби не знімають головного болю, що трапляється в неї після черепно-мозкової травми, отриманої в 10-річному віці.

Як відомо, увечері 18 жовтня в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який швидко їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg бізнесмена Геннадія Дронова вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше у лікарні померла шоста постраждала в аварії.

20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева, що керувала “Лексусом”, раніше вже тричі була оштрафувана за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості.

Дронова, як і Зайцеву, взяли під варту терміном на два місяці без можливості внесення застави.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна