Замість буржуйок: Бірюков анонсував нові модулі з генераторами для взводних “опорників”

 

Юрій Бірюков
помічник міністра оборони, підприємець, волонтер, засновник волонтерського фонду “Крила Фенікса”

(FB)

Відрядження з пафосним призначенням “від імені та за дорученням міністра оборони України” було без особливого пафосу і з колосальним змістом.

У маршруті – десяток підрозділів, сотня нагород, три великі бази забезпечення і десятки годин розмов із бійцями. Ось це була найскладніша частина – адже розмова була з генерал-майором [Олегом] Шевчуком, заступником міністра.

– Які питання по формі? Які претензії до якості, які зауважень стосовно виробів?

– Ой, у нас все-все добре, ми всім-всім задоволені, все чудово!

– І форму всім видали? І все-все видали?

– Так точно, все відмінно! Все чудово!

– І рукавички зимові видали, які флісові з замшею?

– Так точно, відмінні рукавички!

Повертається до командира підрозділу:
– Командире, а ви не могли б нас залишити?

– Єсть!

Повертається до бійців:
– Мужики, ну що ви мені військові пісні співаєте? Рукавички ж зараз маленького розміру і жодному з вас вони б не підійшли? Навіщо говорити про хорошу якість? Давайте серйозно!

…І починалася розмова. Про хороше й погане в новій формі. Про проблеми з виплатами і нюансами отримання категорії водіїв. Про дах, який протікає, в казармі у ППД та про дурну ситуацію зі списанням пального на волонтерські генератори. І про генератори, самі по собі.

Дуже й дуже багато хто “на гражданці” не знає специфіку розподілу повноважень і службових обов’язків між Міністерством оборони і Генеральним штабом. Не завжди це пам’ятають і в самій армії.

Але раз по раз і міністр, і його заступники приїздять на фронт – слухати, обговорювати, коректувати. А потім вечорами це обговорювати вже один з одним.

І починати опрацьовувати ідеї нових модулів з генератором для взводних “опорників”, від яких можна буде живити холодильники для м’яса (і відійти від тушонки) та опалювачів для наметів і бліндажів (і відійти від буржуйок і дрів).

І почати опрацьовувати електронний облік “ведевухи” (речового забезпечення), щоб виправити розмірну сітку замовлень.

І починати обговорювати коригування зарплат для водіїв у батальйонах.

І ще 100500 справ та ідей…

З нуля, з коліс, на ходу. Ми шукаємо нетрадиційні рішення і міняємо системи роботи. Ми реформуємо армію воюючої країни – абсолютно неймовірне завдання, де гостро необхідно запускати нормальне функціонування, а й не можна помилитися навіть у дрібниці. За що не візьмись – все потрібно перебудовувати.

Крок. Ще крок. Крок за кроком…

Читайте також:
2018 року на нову систему харчування перейдуть
ще майже 90 військових частин, – Бірюков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна