Речник МОУ розповів про перше за тривалий час застосування бойовиками реактивної артилерії

 

У понеділок, 11 грудня, в зоні АТО бойовики вперше за тривалий час застосували реактивну артилерію. Обстріл стався під Авдіївкою близько 14:00.

При цьому речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник уточнив на брифінгу, що це була не ракетна система залпового вогню Б-21 “Град”, а переносна установка.

“Російсько-терористичні війська підступно випустили три реактивні снаряди з переносної реактивної установки «Град-П». Ракети впали на південно-західній околиці цього прифронтового міста. На щастя, втрат серед місцевого населення немає, проте було пошкоджено контактну лінію залізничної колії та високовольтну лінію електропередач на ділянці Ясинувата—Авдіївський коксохімічний завод”, – повідомив полковник Мотузяник на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Загалом за добу бойовики здійснили 22 прицільних обстріли, випустивши 122 міни калібру 120 мм та 60 мін – калібру 82 мм.
Українські військові 12 разів відкривали вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими угодами.

Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не отримав поранень, розповів Мотузяник.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 16 тривалих прицільних обстрілів.
З 21:00 і до опівночі бойовики випустили понад 100 мінометних снарядів калібрів 120 та 82 мм поблизу смт Луганське. Крім того, застосовували озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. У районі Травневого упродовж двох годин бойовики випустили по українських позиціях 40 мін; у районі Лозового –  15 мін калібру 120 мм. Також бойовики здійснили мінометні обстріли поблизу Кримського і Зайцевого, випустивши 12 і 10 снарядів відповідно.

Біля Попасної,  Світлодарська, Новозванівки, Троїцького та Новоолександрівки бойовики обстрілювали українські опорні пункти з гранатометів, кулеметів та іншої піхотної зброї. У більшості випадків, українські військові відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 6 разів. Поблизу Водяного незаконні збройні формування застосували 120-мм міномети. Під ворожий мінометний вогонь 82 калібру потрапили позиції українських захисників поблизу Кам’янки, Опитного і Березового.
Поблизу Гнутового, Кам’янки та Богданівки бойовики здійснили тривалі обстріли із озброєння БМП та стрілецької зброї.

На більшість обстрілів українські військові відповідали вогнем із гранатометів та стрілецької зброї, зазначив речник МОУ.

Читайте також:
Бойовики обстріляли Авдіївку з “Граду”, – Жебрівський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна