Луценко не змирився з рішенням суду про звільнення Саакашвілі

 

Генеральна прокуратура оскаржуватиме рішення суду стосовно запобіжного заходу Михеїлу Саакашвілі, згідно з яким лідера “Руху нових сил” відпустили на свободу на час розслідування.
Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі програми “Свобода слова” на каналі ICTV ввечері 11 грудня.

“Я не згоден з рішенням судді стосовно запобіжного заходу пана Саакашвілі. Я не можу уявити собі, в якій країні, людина-апатрид, без громадянства, прориває силою кордон. При цьому, його супроводжувачі б’ють українських військовослужбовців”, – зазначив генпрокурор.

“Після цього він (Саакашвілі) організовує рух за повалення влади, причому за кошти Курченка і з цією людиною він домовляється про допомогу. Його права рука (Дангадзе) отримує сотні тисяч доларів, що зафіксовано тут, на території України. І ці докази ми надали в суд. Тим не менш, суддя його відпускає”, – зазначив Луценко.

Він розповів, що Генпрокуратура подаватиме апеляцію.

“Я утримаюсь від емоцій, і ми будемо подавати апеляцію. Ми готові довести, що всі відео про передачу грошей та розмова Саакашвілі з Курченком є справжніми. Ми готові залучити іноземних експертів з ФБР або Скотланд-Ярду для того, щоб вони разом з нашими експертами перевірили справжність плівок”, – підкреслив очільник ГПУ.

Юрій Луценко додав, що мав із Саакашвілі “спільне бачення подій в Україні і Грузії”.
“Але ті, що переступають червону риску закону, грабують державу, або беруть гроші у Москви задля дестабілізації ситуації, я з цим ніколи не примирюся і мої людські колишні стосунки відходять назад перед обличчям кримінальних злочинів”, – зауважив генпрокурор.

Як повідомляла “Новинарня“, Печерський райсуд Києва 11 грудня відмовив у запобіжному заході у вигляді цілодобового домашнього арешту для Саакашвілі, про що клопотала Генпркуратура.
Суддя, зачитуючи рішення, зазначила, що “суд вирішив клопотання прокурора у кримінальному провадженні… про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваного Саакашвілі залишити без задоволення”.

Ухвала може бути оскаржена у Апеляційному суді протягом п’яти днів з дня її проголошення. Проголошення повного тексту ухвали призначене на 9-ту ранку 14 грудня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна