Генсек НАТО Єнс Столтенберг перепризначений ще на один термін

 

Організація Північноатлантичного договору продовжила мандат генерального секретаря Єнса Столтенберга ще на два роки – до 30 вересня 2020 року.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті НАТО.

“Союзники вітають генерального секретаря та повністю впевнені в його здатності продовжувати свою віддану роботу, спрямовану на продовження адаптації НАТО до безпекових викликів ХХІ століття”, – сказано в повідомленні.

Як відомо, представник Норвегії Єнс Столтенберг вступив на посаду генсека НАТО 1 жовтня 2014 року, прийнявши посаду від Андерса Фога Расмусена.
Зараз йому 58 років.

У процедурі призначення генсека НАТО немає офіційного процесу виборів, натомість члени НАТО традиційно досягають консенсусу щодо того, хто має зайняти посаду. Ця процедура часто відбувається через неформальні дипломатичні канали.

Верховним головнокомандувачем об’єднаних збройних сил НАТО в Європі традиційно є американець, в посаду генерального секретаря обіймають європейці.

Читайте також:
Столтенберг підтримав прагнення України стати членом НАТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна