Суд у Маріуполі залишив під вартою “донбасівця” Новікова, який проходить у справі про кіднепінг

 

Апеляційний суд Донецької області відмовився відпустити під домашній арешт чи віддати на поруки колишнього бійця батальйону “Донбас” Олександра Новікова, який є прибічником Михеїла Саакашвілі і Семена Семенченка.

Про такий результат суду в Маріуполі повідомив народний депутат від “Самопомочі” Єгор Соболєв, один із керівників протестної акції під Верховною Радою.

Новіков – один з учасників цієї акції.

“Судді Апеляційного суду Донецької області Ірина Свіягіна, Тетяна Топчій і Вікторія Куракова відмовилися віддати нам на поруки або хоча б перевести під домашній арешт добровольця батальйону “Донбас” Олександра Новікова (позивний “Хаммер”)”, – написав Соболєв у 11 грудня у “Фейсбуці”.

Як відомо, 24 листопада 2017 року “Рух “Визволення”, що протестує під ВР, заявив про викрадення свого активіста, ветерана батальйону “Донбас” Олександра Новікова.
Міністерство внутрішніх справ заявило, що Новікова затримали у справі про викрадення іншого бійця батальйону “Донбас” Олександра Калашника у 2014 році.

За словами Калашника, його викрали й кілька місяців незаконно утримували та піддавали тортурам наближені до Семена Семенченка особи, коли він поставив питання про розтрату коштів, зібраних для батальйону.

26 листопада Жовтневий суд Маріуполя обрав для Новікова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави.

Читайте також:
Суд відпустив активіста “Руху Визволення” Виногродського під домашній арешт

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна