Курченко спростовує зв’язок із Саакашвілі та позивається з Порошенком і Луценком

 

Український олігарх-утікач Сергій Курченко подає позови проти президента України та генерального прокурора.

Зокрема, до генпрокурора Луценка Курченко позивається за поширення нібито наклепу про його зв’язки з Михеїлом Саакашвілі, повідомляють “Українські новини” з посиланням на прес-службу олігарха.

Зазначається, що 5 грудня у Верховній Раді України генеральний прокурор Юрій Луценко “безвідповідально заявив”, що Сергій Курченко фінансував протести Михайла Саакашвілі, спрямовані на повалення існуючої влади.
Сергій Курченко з цього приводу стверджує: “Саакашвілі не знаю і знати не хочу”.

При цьому втікач до Москви каже, що з Петром Порошенком знайомий “дуже навіть добре”, адже в 2013 році він купив у Порошенка медіа-холдинг “UMH Group” за 400 мільйонів доларів, і той нібито “не сплатив ніяких податків до бюджету України”.

Відозва Курченка сповнена грубих образ, на кшталт “Порошенко – корупційний жиробас”.

Він стверджує, що генпрокурор Луценко зробив заяву про фінансування Саакашвілі “в п’яному угарі”, тому Курченко подає проти нього позов до суду про “поширення наклепу” щодо захисту честі та гідності.

ЗМІ також з’ясували, що Сергій Курченко ще 4 жовтня подав до суду про захист ділової репутації, честі та гідності на президента України Петра Порошенка .
Про це свідчить інформація у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Крім того, відповідачем є телерадіокомпанія “Студія 1+1”. 2 грудня Печерський райсуд Києва призначив розгляд справи на 4 квітня 2018 року.

Як відомо, 5 грудня Генеральна прокуратура оприлюднила запис нібито розмови екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі і Сергія Курченка, на якому Саакашвілі домовляється з ним про співпрацю. Також ГПУ продемонструвала записи, що мають свідчити про контакти посередників Курченка і людини Саакашвілі Северіона Дангадзе для фінансування протестних акцій в Україні.
З цього приводу порушено кримінальну справу, Саакашвілі обвинувачують у сприянні злочинному угрупованню. Його затримали. Дангадзе – арештували.

Як відомо, Генпрокуратура оголосила олігарху-втікачу Сергію Курченку підозри  за вчинення злочинів у банківській галузі та у справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ “Укргазвидобування”.
У травні суд за клопотанням старшого слідчого ГПУ арештував майно Курченка.
ФК “Металіст” конфіскували в Курченка на користь держави.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна