Главою МЗС Польщі стане помічник президента Кшиштоф Щерський, – ЗМІ

 

Держсекретар канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський отримав пропозицію очолити Міністерство закордонних справ РП замість Вітольда Ващиковського.

Про це з посиланням на неофіційні джерела повідомляє агенція РАР.

Переговори з цього приводу тривали в понеділок вранці, а після обіду президент РП Анджей Дуда має призначити новий польський уряд.

Як зазначається, з цього приводу в канцелярії президента відбулася зустріч президента Дуди, нового прем’єр-міністра Матеуша Моравецького та Щерського.

Нагадаємо, напередодні президент Польщі Анджей Дуда прийняв відставку керівника уряду Беати Шидло і призначив на посаду прем’єр-міністра Матеуша Моравецького – віце-прем’єра та міністра розвитку і фінансів.

Вітольд Ващиковський відомий своєю жорсткою позицією щодо України в історичних питаннях, зокрема при ньому МЗС РП запровадило “чорний список” нев’їзних українських політиків.
При цьому Кшиштоф Щерський проводив переговори в рамках консультаційної ради президентів Польщі й України про вихід із кризи у відносинах.

На 13 грудня заплановано візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна