Адвокат Януковича назвав причиною окупації Криму Росією побиття “антимайданівців” на Черкащині

 

Адвокати екс-президента-втікача Віктора Януковича, якого судять за державну зраду, заявили в Оболонському суді, що окупація Криму російськими військами стала можлива нібито внаслідок дій активістів Майдану, котрі побили “антимайданівців” із Сімферополя у лютому 2014 року.

Про це у суді повідомив один із адвокатів Януковича Віталій Сердюк, передає “Українська правда”.

За його словами, 14 лютого 2014 року з Києва до Сімферополя повертався автобус з людьми, які виступали проти Майдану, але на одному із блокпостів у Черкаській області на них напали та  жорстоко побили невідомі.

“Вони здійснили напад на пасажирський автобус, де перебували учасники акції “Стоп Майдан”, був здійснений замах на вбивство, людей жорстоко катували”, – сказав Сердюк.

Він запевнив, що ця подія мала “причинно-наслідковий зв’язок” із тим, що в подальшому сталося у Криму.

“Побиття жителів Сімферополя набуло широкого розголосу на півострові. Кримчани сприйняли цю ситуацію як пряме залякування всіх жителів автономної республіки. Та попри заяви потерпілих та інформування у ЗМІ, правоохоронні органи української влади не вчиняли ніяких заходів щодо покарання винних. Це вплинуло на подальші події на півострові”, – заявив адвокат екс-президента.

Сердюк додав, що 19 лютого того ж року стався ще один подібний інцидент, і попросив долучити до справи про держзраду Януковича потерпілих кримчан.

Прокурор висловився проти цього, вказавши на те, що не зовсім зрозуміло, які дії чи бездіяльність Януковича спричинили шкоду потерпілим особам.

Суддя задовольнив клопотання адвоката частково і наказав передати матеріали про потерпілих до Генпрокуратури для подальшого досудового розслідування.

Також захист попросив відкласти слухання на кілька днів, щоб адвокати могли узгодити свою позицію по захисту із Януковичем.

Проте прокуратура заявила про чергове затягування справи адвокатом Сердюком.

 

Читайте також:
“Наша пісня гарна й нова”. Янукович повернув на суд
своїх колишніх оплачених адвокатів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна