Заворушення в Ізраїлі через Єрусалим: постраждали майже 800 палестинців

 

У Єрусалимі і в Палестинській автономії внаслідок зіткнень демонстрантів з ізраїльськими силовиками загинула одна людина, ще принаймні 760 осіб були поранені. Понад 260 з них отримали поранення від гумових куль. Загиблий також був палестинцем.

Про це, посилаючись на палестинський Червоний Півмісяць, пише DW.com.

Підставами для заворушень стало рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю (при тому що його вважають столицею й Ізраїль, і Палестина).

При цьому ввечері 8 грудня Ізраїль перехопив ракету, випущену з сектора Газа.

На Західному березі річки Йордан солдати армії Ізраїлю робили попереджувальні постріли в повітря, в секторі Газа вони стріляли по підбурювачах до заворушень, повідомив представник ізраїльської армії.

Більшість палестинців постраждали від сльозогінного газу.

“У 30-ту річницю першої інтифади наш народ знову повстає, відкидаючи рішення Трампа. Єрусалим є столицею Палестини і столицею арабів та мусульман”, – заявив один з лідерів палестинського радикального руху ХАМАС Ахмад Бахар в ході п’ятничної молитви в Газі.

В інших мусульманських країнах, в тому числі в Єгипті, Йорданії, Лівані, Тунісі Туреччині й Ірані, люди також вийшли на вулиці на знак протесту проти рішення Трампа, палили американські прапори тощо.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна