США вводять нові санкції проти РФ – через ракети середньої і малої дальності

 

Сполучені Штати запровадять нові санкції проти Росії за порушення Москвою умов договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД). Відповідний пакет антиросійських обмежень вже схвалив президент Дональд Трамп.

Про це пише американське видання Politico з посиланням на високопосадовця в адміністрації у Вашингтоні.

За його словами, міністерство торгівлі США покарає новими санкціями ті російські компанії, які надавали технологічне сприяння в розробці заборонених договором крилатих ракет.

Рішення ввести додаткові обмеження, додав співрозмовник, було прийнято радою національної безпеки при Білому домі. Мета – повідомити Росії, що адміністрація Трампа всерйоз сприйме серйозні порушення договору і змінить економічні плани російського уряду.

Крім цього, додало джерело, міноборони США почне дослідження і розробку нової наземної ядерної крилатої ракети, яка дозволена у відповідності з договором.
Ця поправка була затверджена в ухваленому нещодавно оборонному бюджеті країни.

Як відомо, в березні 2017 року заступник голови Об’єднаного комітету начальників штабів ВС США Пол Селва заявив, що Росія розгорнула балістичну ракету наземного базування, тим самим порушивши договір про ракети середньої і меншої дальності (РСМД).
Договір про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності було підписано в 1987 році президентом СРСР Михайлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом. Згідно з документом, обидві сторони не можуть випробовувати й розгортати крилаті, а також балістичні ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 кілометрів) і меншої (від 500 до 1000 км) дальності.

Читайте також:
Комітет Сенату США схвалив заходи для стримування Росії і підтримки України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна