Генпрокурор Луценко уїдливо відповів Автомайдану, який привіз йому картату ковдру

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко відповів активістам “Автомайдану”, які приїхали до його будинку в селі Стоянка з вимогами відставки та з критикою дій ГПУ щодо НАБУ.
Як передає “Новинарня“, про це він написав у себе в “Фейсбуці”.

Луценко стверджує, що під час пікету, який відбувається в селі Стоянка, він перебуває на роботі в Києві, де вирішує юридичні питання щодо обміну полоненими з ОРДЛО, дотримується закону і вимагає того ж від Національного антикорупційного бюро.

При цьому генпрокурор згадує свого сина, який у 2014 році захищав Донецький аеропорт.

“Щодо пікету під будинком, де проживає моя сім’я.

1. Субота у мене завжди робочий день. Якраз під час акції екзальтованих борцунів я провів нараду щодо вирішення важких проблем обміну наших військовополонених.

2. До висловлення позиції, в тому числі критичної щодо мене, ставлюся спокійно. Моральні проблеми пікетування домашнього помешкання залишаю на совісті “активістів”.

3. Картатої ковдри не потребую. По-перше, я працюю чесно. По-друге, ніколи (на відміну від їхнього кумира Саакашвілі) із своєї країни не тікав. Спроби представити мене Пшонкою мають такі ж перспективи, як порівняння захисту Дніпропетровського аеропорту, де служив один з основних організаторів, з обороною ДАПу, де служив добровольцем мій син.

4. Як автор відповідного закону, я чітко знаю – НАБУ потрібне країні. Але всі правоохоронні структури, зокрема і НАБУ, мають працювати на основі закону. Проблему наявності кричущих порушень тиском на мене не змінити. Якщо на очевидну проблему із законом в діяльності негласних працівників НАБУ депутати-антикорупціонери йдуть на мітинг, прийдеться моїй дружині внести необхідні правки в закон.

5. Двері ГПУ для узгодження плану повернення НАБУ в правове поле України – відкриті. Відмова від цього грає на руку лише корупціонерам, які 100% виграють суди через недопустимість доказів, зібраних НАБУ в незаконний спосіб”, – написав Луценко.

Як інформувала “Новинарня“, в суботу, 9 грудня, понад 200 автомобілів активістів “Автомайдану” та їх прибічників приїхали в село Стоянка під Києвом, де живе родина Луценків, у рамках акції “Ковдра для прокурора”. Вони привезли Луценкові картату ковдру як символ корупції.
Виступ громадськості проти генпрокурора пов’язаний із загостренням відносин між ГПУ і НАБУ, зокрема із затриманням агента НАБУ під прикриттям під час операції в Державній міграційній службі, а також із тим, що Генпрокуратура розкрила особи таємних агентів Антикорупційного бюро.

Читайте також:
Луценко вважає, що всі агенти НАБУ поза законом

Держдеп США став на захист НАБУ. ЗАЯВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна