Саакашвілі залишив наметове містечко та анонсував новий марш у неділю

 

Через погіршення стану здоров’я лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі залишив наметове містечко біля Верховної Ради.

На своїй сторінці у “Фейсбуці” колишній президент Грузії написав, що останні події далися взнаки – спершу в нього сів голос, потім піднялася температура. Політик дав зрозуміти, що принаймні до неділі у намет не повернеться.

На 10 грудня він заанонсував нову демонстрацію в центрі Києва.

“До маршу 10.12 обіцяю знову бути в строю поруч з вами!” – зазначив Саакашвілі.  “Побачимося 10.12, о 12:00 збираємось у парку Шевченка та йдемо на Майдан!” – додав він.

Нагадаємо, попередній “Марш за імпічмент” під керівництвом Михеїла Саакашвілі відбувся у столиці 3 грудня.

5 грудня Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук за ч.1 ст.15, ч.2 ст.28 та ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України. Зокрема йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності. Ідеться про ймовірне фінансування протестних акцій олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

Вранці 5 грудня в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де мешкає лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі, силовики провели обшуки. Він у цей час піднявся на дах і заявляв, що може стрибнути на знак протесту. Пізніше Саакашвілі затримали й посадили в автомобіль, проте близько тисячі прибічників політика заблокували проїзд цього авто. Між правоохоронцями та активістами виникли сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі і звільнили Саакашвілі. Політик і його прихильники прийшли до Верховної Ради, там відбувся мітинг. Саакашвілі оголосив, що надалі перебуватиме в наметовому таборі біля ВР.

6 грудня кілька десятків поліціянтів намагалися потрапити в табір, але атака була відбита протестувальниками.

У прокуратурі повідомили, що “бойовики” Саакашвілі захопили приміщення в готелі “Київ”, щоб Саакашвілі міг там відпочити..

Читайте також:
Суд у Києві арештував соратника Саакашвілі Дангадзе без альтернативи

Російські пранкери ще раз розіграли Порошенка, тепер щодо Саакашвілі. АУДІО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна