На Донеччині вбили сім’ю дочки кума Януковича

 

У смт Велика Новосілка на заході Донецької області жорстоко вбили цілу родину – 56-річного чоловіка, його 46-річну дружину та їхнього сина 23 років.

Про це повідомила прес-секретар поліції Донеччини Наталія Шиман у “Фейсбуці” 6 грудня.

Тіла загиблих зі слідами тортур виявив родич, який прийшов до них додому.

Під час огляду місця злочину поліцейські виявили, що руки жертв були зв’язані, на тілі – сліди побиття і різані рани, в будинку – безлад.

“У населеному пункті розгорнуто оперативний штаб, до якого входять працівники управління карного розшуку обласного главку та прокуратури області”, – зазначила Шиман.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (“умисне вбивство”) Кримінального кодексу України.

Згодом стало відомо, що вбитий глава родини – родичі кума Віктора Януковича Валерія Шири, який був головою Великоновосілківської РДА, а зараз живе в окупованому Донецьку.

“Регіонал” Шира був близьким другом і кумом екс-президента Януковича, пише УНІАН з посиланням на дані інших ЗМІ. Вбита жінка була дочкою Шири, відповідно, вбитий чоловік – зять Шири, третій загиблий – його онук.

Шира Валерій Петрович протягом довгих років вважався “господарем сільськогосподарського Західного Донбасу” і був звільнений з посади голови РДА президентом Віктором Ющенком. Надалі він очолив Великоновосілківську райраду. Його пов’язували з багатьма корупційними та кримінальними скандалами.

Відомо, що вбитий зять Шири був великим фермером.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна