Відбулися морські навчання нових артилерійських катерів, отриманих ВМСУ цього року

 

Військово-морські сили Збройних сил України 5 грудня провели в Чорному тактичні навчання, в яких взяли участь шість малих броньованих артилерійських катерів і два вертольоти морської авіації.

Як повідомили в прес-центрі командування ВМС, серед шести малих броньованих артилерійських катерів, які брали участь у навчаннях, чотири – побудовані для флоту в 2017 році.

За діями в морі з борту фрегата “Гетьман Сагайдачний”, а також з борту одного з літальних апаратів, який в тому числі здійснював посадку на фрегат, спостерігав командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко.

За його словами, катери в ході навчання в складі тактичної групи відпрацьовували завдання з охорони й оборони прибережної зони, портів і комунікацій.

“В ході навчання застосовувалися засоби ураження і маскування. Поставлені завдання виконано, і найближчим часом чотири нових катери, по завершенні державних випробувань, будуть введені в бойовий склад ВМС”, – сказав командувач

Керівник тактичних навчань капітан 2-го рангу Роман Кодимський повідомив, що катери тактичної групи відпрацювали спільні дії з охорони та оборони пункту базування.

За його інформацією, відпрацьовувався, зокрема, такий елемент, як протикорабельна оборона пункту базування, в ході якого відбулося розгортання сил, вихід на бойовий курс, безпосереднє знищення умовного противника.

Також 5 грудня, напередодні Дня Збройних сил України, в Одесі відбулася церемонія присвоєння назв чотирьом новим броньованим артилерійським катерам. Зокрема, катери проекту 58155 отримали назви “Вишгород”, “Кременчук”, “Лубни” і “Нікополь”. Після церемонії катери вийшли в море для проведення тактичних навчань.

Читайте також:
На заводі Порошенка заклали два десантні катери типу “Кентавр” для ВМСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна