Поліція штурмувала наметовий табір під ВР – шукала Саакашвілі. ВІДЕО

 

Унаслідок сутичок поліції з протестувальниками у таборі прихильників Михеїла Саакашвілі біля Верховної Ради постраждали близько 10 людей.
Про це повідомили медики наметового містечка, передає “Громадське“.

Депутат від “Самопомочі” Єгор Соболєв повідомив, що постраждалі є і серед протестувальників, і серед поліції.

Соболєв розповів, що силовики “штурмували табір з трьох боків”.

Самого Михеїла Саакашвілі станом на 7:00, коли стався “штурм”, у наметовому містечку не було.

ОНОВЛЕНО. “Рух “Визволення” оприлюднив відео, з якого видно перебіг подій:

Представників правоохоронних органів, які брали безпосередню участь у сутичках, було порівняно небагато – два чи три десятки. Вони наступали з боку готелю “Київ” і Маріїнського парку.
Протестувальники почали захищатися, використовуючи зокрема петарди. Поліціянти застосували сльозогінний газ і повалили паркан. Прибічники Саакашвілі почали бити їх дерев’яними палицями, металевими брусами, кидати шини, використали вогнегасник. Правоохоронці відступили.

Народний депутат Семен Семенченко закликав мешканців табору до оборони.

За приблизними даними, після бійци зібралося близько 50 активістів, передає УНІАН.  Вони склали шини перед барикадами й назбирали бруківки.
Крім того, прихильники Саакашвілі озброюються підручними засобами, палицями тощо.

Лідер партії “Рух нових сил” Михеїл Саакашвілі закликав президента Петра Порошенка припинити “атаки на його прихильників”. Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Я звертаюся до Порошенка: навіщо вам ці провокації? Не нападайте і не змушуйте людей відбиватися! Це мирна акція! Невже досвід вас нічому не навчив!?” – йдеться в його повідомленні.

У поліції Києва пояснили напад на табір пошуком Саакашвілі, який оголошений у розшук.

“Вранці на виконання доручення ГПУ поліція та СБУ проводили заходи з розшуку та затримання Саакашвілі”, – йдеться у повідомленні прес-служби ГУ НП столиці.

У поліції заявляють, що активісти почали чинити супротив й провокувати правоохоронців, через що під Радою посилили наряди.

“На цей час нікого з учасників акції не затримували”, – додали в ГУ НП.

Як відомо, напередодні прихильники Саакашвілі перешкодили його затриманню у справі про фінансування протестних виступів олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна