ТКГ знову анонсує розведення військ біля Станиці Луганської. Тепер 10 грудня

 

На лінії розмежування в районі Станиці Луганської в неділю, 10 грудня, заплановано провести розведення сил та засобів в разі дотримання режиму припинення вогню.
Як повідомила Дарка Оліфер – прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми, таке рішення ухвалене на засіданні ТКГ 5 грудня.

“Останнiй обстрiл в районi Станицi Луганської зафiксовано 2 грудня. За умови дотримання режиму тишi з боку ОРЛО впродовж семи днiв 10 грудня заплановано провести розведення сил та засобiв на цiй дiлянцi”, – написала Оліфер у “Фейсбуці”.

Окремо сказано, що сторони домовились про ремонт пішохідного мосту в Станиці Луганській. Зокрема, роботи заплановано на 9-10 грудня із залученням представників СММ ОБСЄ. Роботу контрольного пункту в’їзду-виїзду на цей період буде тимчасово призупинено.

“Це оновлення мосту є вкрай необхідним: щодоби його перетинають до 10 тисяч людей. В цей перiод особливо актуальне та важливе відкриття КПВВ «Золоте»”, – заявила прес-секретар Кучми.

Як повідомляла “Новинарня“, після минулого засідання ТКГ у Мінську член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що контрольовані Росією бойовики шантажують блокуванням контрольного пункту в’їзду-виїзду “Золоте”, поки у Станиці Луганській не буде відведена техніка.

Нагадаємо, розведення військ біля Станиці Луганської було ініційоване ТКГ та аноносоване ще минулої осені. Однак, незважаючи на кількаразові домовленості, обидві сторони в цьому районі не бажають втрачати вигідні позиції.
На виконання Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи 1 жовтня 2016 року відбулося розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте, а 7 жовтня – в районі Петрівського.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна