Порошенко проти блокування телеканалів, але за ефективніше регулювання медіапростору

 

Президент Петро Порошенко став на захист телеканалу NewsОne, який у неділю, 3 грудня, заблокували активісти.

Про це він написав на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці” (допис маркований літерами “ПП” – так позначають дописи, які нібито пише особисто Порошенко, а не його прес-служба).

Будь-який тиск на засоби масової інформації, а тим більше їх блокування – неприпустимі“, – наголосив глава держави.

Водночас він зазначив, що “так само неприпустимими є спроби виправдовувати дії країни – агресора проти України, підігрування російській пропаганді, в тому числі і в таких питаннях як оцінка Революції Гідності”.

“Часом такі дії є реакцією на бездіяльність тих органів, які повинні оперативно реагувати. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору“, – вважає президент.

Як повідомляла “Новинарня“, 3 грудня активісти заблокували виїзд із телеканалу NewsOne, який належить народному депутату від Опозиційного блоку (зараз позафракційний), лідеру партії “За життя!” Євгенію Мураєву.

Працівники та керівництво телеканалу висловили переконання, що їх блокують через трансляцію “Маршу за імпічмент” та мітинг прибічників Міхеїла Саакашвілі й інших сил, які вимагають імпічменту президента Петра Порошенка.

Блокувальники, у свою чергу, запевняли, що причина блокування – в антиукраїнській, проросійській позиції телеканалу. Вони також вимагали від власника NewsOne Мураєва вибачитися перед родинами героїв Небесної Сотні та іншими учасниками Майдану за те, що назвав Революцію гідності “державним переворотом”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна