Іспанський суд випустив під заставу шістьох екс-урядовців Каталонії

 

Верховний суд Іспанії звільнив під заставу шістьох із восьми колишніх членів уряду Каталонії.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на El Pais.

Суд вирішив залишити під вартою екс-віце-президента  женералітату (уряду) Каталонії Уріола Жункераса, який очолює виборчий список партії ERC, екс-главу МВС Хоакіма Форна та двох громадських діячів.

Суддя Пабло Льярена пояснив відмову випускати їх з-під варти ризиком повторення ними злочинів, у яких їх звинувачують.

Шістьох інших екс-міністрів суд вирішив звільнити під заставу у 100 тисяч євро.

Їх зобов’язали щотижня з’являтися до Верховного суду засвідчити свою присутність і заборонили виїжджати з країни.

Нагадаємо, 28 листопада заарештований екс-віце-президент женералітату Каталонії Оріол Жункерас та екс-міністри від партії “Республіканська лівиця Каталонії” направили до Верховного суду лист, у якому погодилися з владою Мадрида над регіоном та попросили звільнити їх з-під варти.

Як інформувала “Новинарня“, після проголошення незалежності Каталонії іспанський суд арештував низку членів уряду регіону. Його голова Карлес Пучдемон і ще чотири міністри втекли до Бельгії.
Після того як Мадрид видав європейський ордер на арешт відстороненого лідера регіону, Пучдемон здався поліції. Суд залишив його на волі під особисте зобов’язання. 17 листопада суд у Бельгії має розглянути питання екстрадиції Пучдемона та міністрів до Іспанії.

Каталонських політиків звинувачують у заколоті, непокорі уряду, розкраданні державних коштів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.