Доба АТО: більше обстрілів, один боєць загинув, четверо поранені

 

За минулу добу, 3 грудня, на Сході зафіксовано 38 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. Трохи більше ніж у половині випадків українські військові “придушували вогневу активність ворога зі зброї не забороненої Мінськими домовленостями”.
Унаслідок ворожих обстрілів трьох військовослужбовців поранено, один отримав бойову травму і, на жаль, Україна втратила одного захисника.
Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО за підсумками неділі, 3 грудня.

“Ситуація у районі проведення АТО залишається тривожною. Російсько-окупаційні війська все частіше здійснюють обстріли позицій сил АТО з озброєння, яке мало б бути відведеним від лінії зіткнення, зокрема й із застосуванням танків”, – сказано в повідомленні.

На Луганському напрямку із настанням темної пори доби ворог активізувався біля Троїцького і Луганського. Поблизу цих прифронтових населених пунктів противник вів вогонь із 120-мм мінометів. Із гранатометів та стрілецької зброї загарбники неодноразово обстрілювали наші позиції неподалік Новоолександрівки, Жовтого, Золотого та Кримського.

У зведенні станом на 18:00 ішлося про обстріл із 82-мм міномета по опорних пунктах сил АТО біля Золотого. З гранатометів різних типів ворог вів вогонь на підступах до Кримського, Новоолександрівки, Троїцького, Зайцевого та Новгородського, а у районі Новолуганського, Малинового і Луганського турбував наших оборонців зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку увечері епіцентр протистояння з Приазов’я перемістився до передмістя Авдіївки. Тут окупанти неодноразово відкривали вогонь із всього наявного піхотного озброєння, а ближче до опівночі понад годину ворог вів вогонь із озброєння танка.
Із мінометів калібру 82 мм противник обстрілював оборонців Верхньоторецького і Лебединського, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – захисників Талаківки і Мар’їнки.

До 18:00 ворог вів вогонь із мінометів, гранатометів та піхотного озброєння на підступах до Широкиного, Водяного, Талаківки і Павлополя.
Декілька разів із мінометів та гранатометів різних модифікацій бойовики обстрілювали наших воїнів у передмісті Авдіївки, а в районі Новотроїцького було зафіксовано роботу ворожого снайпера.

Нагадаємо, 2 грудня повідомлялося про 30 обстрілів з боку бойовиків.

Читайте також:
Загиблі герої листопада: обличчя 14 українських воїнів і 15-й – у полоні

Перший полеглий в АТО у грудні – Володимир Мальцев. ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна