Як у Києві пройшов “Марш за імпічмент” та якої диктатури вимагав Саакашвілі. ФОТО

 

На Європейській площі в Києві закінчився численний мітинг опозиції, організований прибічниками Михеїла Саакшвілі з вимогами імпічменту президента Петра Порошенка.

Як передає “Новинарня“, мітингу передував “Марш за імпічмент”, що почався о 12-й годині з парку імені Шевченка біля університету.

Колона пройшла бульваром Шевченка, вулицями Хрещатик, Інститутська – повз адміністрацію президента, перейшла на Грушевського і повз Кабмін потрапила на Європейську площу.

Біля АП склали на землю плакати з невиконаними обіцянками Петра Порошенка.

Як інформує сайт “РНС”, на плакатах були написані таки обіцянки:
— АТО триватиме не місяці, а години;
— Встановимо винних у вбивствах Небесної Сотні;
— Долар коштуватиме не більше 10 гривень;
— “Рошен” та інший бізнес будуть продані;
— Зніму “корупційний податок” на економіку;
— Внутрішньо переміщені особи матимуть право голосу;
— Не залишимо жителів Донбасу у біді;
— Кожен солдат буде заробляти 1000 грн на добу;
— Ухвалимо закон про імпічмент!;
— Ми провели 144 реформи!

За даними поліції, в колоні йшло близько 2,5 тисячі людей.

Сайт партії Саакашвілі “Рух нових сил” називає кількість учасників мітингу – 20 тисяч. Один з учасників акції Сергій Лещенко заявив про 15 тисяч, сам Михеїл Саакашвілі – про 50 і більше.
Інші спостерігачі оцінюють мітинг у 5-8 тисяч учасників.

Демонстранти несли транспаранти “Руху “Визволення” з вимогами звільнити трьох учасників АТО – учасників акції протесту під проводом Семена Семенченка (зокрема екс-комбата “Донбасу” Виногродського), які були затримані й арештовані судом у Маріуполі. Також у колонах була символіка ініціативи “і!” (“Народний імпічмент”), гасла на підтримку голови НАБУ Артема Ситника та депортованих грузинів – соратників Саакашвілі, нагадування про обіцянки президента Петра Порошенка, синьо-жовті й червоно-чорні прапори, прапори Грузії, руху вкладників банку “Михайлівський” та певна кількість символіки партії ВО “Свобода”.

Маніфестанти вигукували: “Імпічмент, імпічмент…!”, “Київ, вставай!”, “Банду геть!”, “Слава Україні – героям слава!” та інше.

На мітингу виступили нардепи Єгор Соболєв, Юрій Дерев’янко, Юрій Левченко, Сергій Лещенко та інші, блогерка з Криму Ліза Богуцька, на завершення – Михеїл Саакашвілі.

Екс-президент Грузії та екс-голова Одеської ОДА заявив, що корупція в Україні є наслідком влади олігархату, яка має бути змінена.
За словами Саакашвілі, “ми встановимо диктатуру середнього класу”. При цьому він зазначив, що середній клас в Україні сильний, але не матеріально, а ідеологічно, при цьому його представники зараз змушені в магазинах “рахувати копійки, щоб зробити якусь покупку”.

Відео:

“Втекти з награбованим ми їм (олігархам) не дозволимо”, — додав Саакашвілі.

“Якщо ми за революцію – то революцію свідомості, ми за революцію рівня життя, ми за мирну революцію”, – сказав оратор.

Він заявив, що протягом наступного пленарного тижня Верховна Рада повинна ухвалити закон про імпічмент та закон про антикорупційний суд.

Публічну безпеку та правопорядок на центральних вулицях столиці забезпечують 1,2 тисячі правоохоронців – працівники Нацполіції і військовослужбовці Нацгвардії, йдеться в повідомленні прес-служби МВС. Ситуація на вулицях була “спокійна”.

Фотогалерея (гортайте):

Марш за імпічмент 3.12.2017 _8 Марш за імпічмент 3.12.2017 _6 Марш за імпічмент 3.12.2017 _4 Марш за імпічмент 3.12.2017 _0 Марш за імпічмент 3.12.2017 Марш за імпічмент 3.12.2017 _2 Марш за імпічмент 3.12.2017 _7 Марш за імпічмент 3.12.2017 _1
<
>

Нагадаємо, акція протесту почалася зі “Всеукраїнського збору” 17 жовтня. Відтоді під Верховною Радою залишається наметовий табір опозиції, яку представляють кола Михеїл Саакашвілі, Єгор Соболєв і Семен Семенченко з деякими ветеранами АТО.
При цьому перелік вимог акції постійно розширюється, перейшовши зокрема у вимоги імпічменту президента.

 

У жовтні член “РНС”, народний депутат Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроект № 7248 “Про Президента України та порядок припинення його повноважень”, який містить розділ щодо імпічменту.

Фото: РНС, МВС, ФБ Сергій Лещенко, Любов Величко

Читайте також:
Хто і як протестує під Верховною Радою, коли та розійшлася

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна