У Росії загинув бейсджампер, який проходив у справі про синьо-жовту зірку на висотці в Москві

 

У Кабардино-Балкарії (Північнокавказький округ РФ) загинув російський бейсджампер Олександр Погребов, який фігурував у справі про пофарбування зірки на московській висотці в кольори українського прапора.

Про це повідомляє сторінка DvizhuhaClub у “Фейсбуці”.

“Вчора (2 грудня) під час стрибка в Баксанську ущелину загинув Саша Погребов. Подробиці і інформація про похорон буде пізніше”, – йдеться в повідомленні.

Як передає “РБК”, у прес-службі ГУ МНС Росії в Кабардино-Балкарії повідомили, що тіло бейсджампера-парапланериста з Москви, який здійснив жорстку посадку і загинув, рятувальники виявили 2 грудня.

“Ми знайшли парапланериста з Московської області, який здійснив жорстку посадку. Дві доби ми шукали і на другу добу знайшли його в ущелині Азау на висоті близько 2100 м”, – сказали у відомстві.

Як відомо, 20 серпня 2014 року на шпилі сталінської висотки в Москві з’явився український жовто-синій прапор, а верхня частина жовтої  зірки на шпилі будівлі була пофарбована блакитною фарбою.
Поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних – Олександра Погребова, Олексія Широкожухова, Євгенію Короткову та Анну Лепьошкіну.
Пізніше київський руфер Павло Ушівець, відомий під ім’ям Григорій Мустанг, зізнався, що це він розфарбував зірку.
У вересні 2015 року Таганський суд Москви зняв звинувачення за статтями “вандалізм” і “хуліганство” з Погребова, Широкожухова, Короткової та Лепьошкіної. Ще одного фігуранта справи – Володимира Подрезова – визнали винним і засудили до двох років і трьох місяців в’язниці.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна