Взяти Верхньоторецьке було непросто. За ним стратегічна траса Е50, – Римарук

 

Андрій Римарук
працівник фонду допомоги армії “Повернись живим”, учасник бойових дій, колишній розвідник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ

(FB)

Населений пункт Верхньоторецьке перейшов під повний контроль легендарного другого батальйону 95-ї бригади. Вчора ввечері ця новина з передової підірвала соціальні мережі та стала однією з центральних сьогодні.

Як і у попередніх, впевнених діях входу до сірих зон – операція “95-ки” була зухвалою та блискавичною. Противнику залишалося прийняти її як даність.

Так, чимало скептиків говорять, що просування десантури було несуттєвим, проте ці хлопці, повірте, як ніхто інший, знають ціну кожного метра землі. Тим паче, пару днів тому, на самому початку операції, у важкому бою з противником загинуло двоє бійців 95-ї.
Непоправні жертви та жага помсти лише прискорили процес звільнення Верхньоторецького.

“Обличчям до обличчя, важко! Ми зробимо їх”, – втомленим голосом говорив мені один із десантників.

Повірте, хлопцям було не солодко. Сам у свій час неодноразово ходив у розвідку в цьому напрямку. Не так вже і просто пройтися вздовж посадки, нафаршированої сєпарами, або пробігтися через відкрите поле.

По факту, ми встановили повний візуальний та вогневий контроль за вулицями Миру та Червоною, котрі плавно переходять у село Бетманове, за яке “колишні шахтарі та трактористи” не без допомоги регулярної армії РФ будуть до останнього битися. Адже за крайнім домом знаходиться стратегічно важлива автомагістраль Е50 – так звана південна артерія, що поєднує тимчасово окуповані Горлівку, Ясинувату та Донецьк.

“Нам дуже потрібні тепловізори, декілька труб розвідника та потужна денна оптика”, – говорив мені командир підрозділу перед початком завдання.

Успішна операція у Верхньоторецькому – це, у тому числі, ваша заслуга! Ви передали кошти на життєво важливу техніку. Ми оперативно доставили її на передову, а бійці 95-ї бригади звільнили від терористів ще одну українську територію.

На щастя, ми були готові до неочікуваного та дуже термінового запиту від десантників. Але скільки їх ще може бути на наступні тижні?

Допомогти звільнити Україну та зберегти життя нашим військовим можна тут: goo.gl/mUEZiJ

Читайте також:
В АТО немає наступу. Просто дві армії зближуються, згризаючи сіру зону, – волонтер Макарова

Штаб АТО підтвердив “покращення тактичного положення” ЗСУ
біля Верхньоторецького

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна