Українська делегація вийшла з Собору РПЦ, де виступав Путін, – ЗМІ

 

Представники Української православної церкви Московського патріархату залишили зал Архієрейського собору РПЦ, щоб не бути присутніми на виступі президента РФ Володимира Путіна.
Як передає “Новинарня“, про це з посиланням на свої джерела на соборі повідомив портал “Релігія в Україні”.

“Українські єпископи не були присутні на зустрічі з Путіним – перед його виступом вони перейшли в інший зал”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що в п’ятницю, 1 грудня, президент Росії Володимир Путін виступив з трибуни Архієрейського собору РПЦ в Москві з вдячністю до присутніх архієреїв за труди на благо Росії, закликав їх до подальшого “соработничества”, а світ – до рівняння на Росію.

Глава Російської держави виступив на такому Соборі вперше в історії.

Це відбулося в храмі Христа Спасителя, де відбувається зібрання архієреїв Московського патріархату з Росії та інших-країн і церков-сателітів.

Основну частину своєї доповіді Володимир Путін присвятив важливій ролі РПЦ для Росії. За словами президента, Російська православна церква в різні історичні періоди допомагає зберегти країну та “національний характер”, “відновлювати єдність нашої історії”, “опікується російським воїнством” тощо.

Глава Кремля також зазначив, що РПЦ “не знає державних кордонів”, підтримує співвітчизників за кордоном, а патріарх і архієреї Московського Патріархату “щиро прагнуть допомогти вирішенню ключових питань розвитку країни і суспільства”, “чесно і прямо висловлюючи своє бачення процесів, що відбуваються сьогодні як в нашій країні, так і в світі в цілому “.

Путін заявив про негативні тенденції у світі – радикалізм, ксенофобію, агресивний націоналізм, тероризм, конфлікти на релігійному ґрунті. Окремо він згадав про таке протистояння в Сирії та про спроможність Російської церкви діяти на міжнародній арені і своїм авторитетом сприяти відродженню Сирії, відновленню тамтешніх культурних і духовних центрів.

“Ми готові підтримати всі конфесії. Всі християнські напрямки. Всі без винятку. У нас сьогодні така можливість є, і ми готові до цієї спільної роботи”, – заявив Путін.

Він звернувся до Собору: “Все більше людей дивляться на Росію як на орієнтир непорушних традиційних цінностей, здорового людського буття. Переконаний: щоб гідно відповісти на виклики майбутнього, ми повинні відстоювати справедливість, істину, правду, зберегти свою самобутність та ідентичність, спиратися на нашу культуру, історію, духовну ціннісну основу. Йти вперед, вбираючи все нове і передове. І залишатися Росією, назавжди”.

Свій виступ Володимир Путін завершив словами з “З Богом!” та подарував патріархові РПЦ Кирилу ікону.

Присутні в залі влаштували йому овації.

Коментуючи виступ президента РФ, патріарх Кирило назвав його “історичним”.

Читайте також:
Патріарх Філарет написав неоднозначний лист до Москви.
Там радіють “покаянню”. ТЕКСТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна