АТО: кількість обстрілів зросла, поранений біля Пісок

 

Минулої доби, 30 листопада, у зоні АТО кількість обстрілів з боку бойовиків зросла.  Загалом незаконні збройні формування здійснили 25 обстрілів позицій ЗСУ, у тому числі із 82-мм і 120-мм мінометів. У 13 випадках сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Під час обстрілу нашого опорного пункту в районі села Піски один наш військовослужбовець отримав поранення. “Захисника України було оперативно евакуйовано до медичного закладу, де йому надається вся необхідна медична допомога”, – повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші 16 разів.

З першої до третьої години ночі незаконні збройні формування обстрілювали українські опорні пункти біля Луганського та Троїцького з мінометів різних калібрів. Вдень мінометним обстрілам також піддавалися наші позиції неподалік Кримського і Новолуганського, а після 21-ї години – поблизу Новоолександрівки. Загалом на Луганському напрямку поблизу наших опорних пунктів зафіксовано 16 розривів мін 120-го калібру і чотири – 82-го.
Крім цього, поблизу Лозового та Луганського бойовики тричі відкривали вогонь з БМП. «Обстрілам із гранатометів і стрілецької зброї піддалися наші позиції біля Троїцького, Станиці Луганської, Жовтого, Зайцевого, Луганського, Лозового, Кримського, Новолуганського, Сизого та Новоолександрівки, додав полковник Мотузяник.

На Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь дев’ять разів.

“У районі Павлополя з настанням темної пори доби бойовики вели вогонь по наших опорних пунктах із великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, а згодом випустили 10 снарядів із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів”, – зазначив речник Міноборони з питань АТО.
Окрім цього, незаконні збройні формування відкривали вогонь із гранатометів та стрілецької зброї поблизу Красногорівки, Богданівки, Авдіївки, Павлополя, Кам’янки, Мар’їнки та Пісок.
Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:
Штаб АТО підтвердив “покращення тактичного положення” ЗСУ
біля Верхньоторецького

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна