Корнет оголосив про фініш “контрдиверсійної операції в “ЛНР”. Донецьких друзів запрошуватимуть ще

 

Так зване “МВС ЛНР” завершило “активну фазу операції” з виявлення на території Луганщини, підконтрольній бойовикам, “українських диверсантів та агентів впливу”.

Про це в ефірі підконтрольного сепаратистам телеканалу “Луганськ 24” заявив так званий “міністр внутрішніх справ ЛНР” Ігор Корнет.

“Основна активна фаза операції закінчилася, закінчилася дуже вдало”, – сказав він про події за участю силовиків, що супроводжували “переворот” в “ЛНР” та відсторонення від влади “голови республіки” Ігоря Плотницького і його найближчого оточення. Саме їх назвали учасниками “диверсійної мережі”.

“Передувало цьому проведення активної фази контртерористичної операції, копітка робота, практично, протягом року, де оперативні служби “МВС”, “МДБ” по крупицях збирали інформацію про диверсійну мережу, яка розповзлася по нашій “республіці”, мережі українських спецслужб. Коли ця інформація була зібрана воєдино, проаналізована, було прийнято рішення провести активну фазу із затриманнями”, – заявив Корнет.

Він додав, що затримання відбулися безкровно, і “люди зараз дають свідчення – це ті агенти впливу, виконавці-агенти”.

Бойовик із так званого “МВС ЛНР” не назвав затриманих, натомість зазначив, що результати роботи будуть оприлюднювати “протягом найближчих трьох місяців, поступово, звичайно ж, поетапно”.

Також Корнет заявив, що “правоохоронні органи ДНР посприяли колегам з ЛНР в проведенні в республіці операції з виявлення українських диверсантів і агентів впливу”, передає сайт бойовиків ОРЛО “ЛИЦ”.

“У нас ворог один з “Донецької народною республікою”, тому ця операція, знову-таки, навіть оперативний етап цієї операції, проводився спільно з органами правопорядку “ДНР”, – сказав Корнет.

“Донецькі колеги допомогли нам і особовим складом, і бойовою технікою, і ця робота переходить на більш якісний новий етап, тобто це буде не такими спалахами, це буде регулярно – навчання і такого плану”, – додав ватажок “МВС ЛНР”, маючи на увазі військову інтервенцію бойовиків Донецька в Луганськ.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Ігор Корнет не погодився з рішенням ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільнення з “посади” “міністра внутрішніх справ” і 21 листопада почав путч.
Під час цих подій у Луганськ увійшли бойовики “ДНР” та додаткові російські підрозділи. Озброєні люди взяли під контроль адміністративні споруди й телеканал, Плотницький був заблокований у його адміністрації.
Виступ Корнета закінчився втечею Плотницького до Москви та його відставкою.

“Республіку” очолив глава т. зв. “МДБ ЛНР” Леонід Пасічник. Його називають ставлеником ФСБ Росії, тоді як Плотницький спирався на адміністрацію президента РФ. Ігор Корнет залишився на чолі “МВС”.

У хоті “контрдиверсійної операції” Ігор Корнет заявляв, що “отримані докази причетності осіб, які займали в республіці високі пости, до діяльності українських спецслужб”, а також до інсценування в вересні 2016 року спроби “державного перевороту в ЛНР”.
Прибічниками українських диверсантів в “ЛНР” були названі “керівник адміністрації глави ЛНР” Ірина Тейцман, “начальник служби урядової безпеки МВС ЛНР” Євген Селіверстов і “голова ДТРК ЛНР” Анастасія Шуркаєва – люди Плотницького, які були керівниками фінансового, безпекового та інформаційного напрямків в “ЛНР”.

 

Читайте також:
Нова влада: на будівлях в “ЛНР” з’явилися російські прапори. ФОТО

Марина Корнет – дочка бойовика “ЛНР”, який влаштував переворот
– вчиться на бюджеті в Харкові. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна